Kontest Berdialog Pakngah and Makngah

11 comments
TwitThis

Ok pakngah. saya harap dialog saya buat ni dapat buat pakngah and makngah ketawa yer. kalau xlawak pun buat2 ketawa pun jadila. hehehe


Pakngah: Assalamualaikum

Makngah: Waalaikumussalam

Pakngah: Tengah buat apa tu darling?

Makngah: Tengah basuh baju ni.

Pakngah: Basuh baju apa diluar rumah?

Makngah: Udah tahu bertanya pula abang ni

Pakngah: hehe.. Sayang cantik la hari ini

Makngah: knp? hari lain saya xcantik ke?

Pakngah: Hari lain cantik tapi hari ni lagi cantik

Makngah: Hehe.. terima kasih..

Pakngah: Saya laparla yang. masaakkan kari kepala ikan yer

Makngah: ooo.. patutla tiba tiba memuji. Baiklah.

Pakngah: Masak sedap2 tahu yang

Makngah: ......

Pakngah: Adeh.. kredit habis la pula




sapa2 nk masuk pertandingan ni boleh ke http://al-lavendari.blogspot.com/2011/04/marilah-masuk-contest-ke-2-anjuran.html .

P/s To Pakngah: Kalau saya ada idea lain saya edit entry ni ok kan? hehe...

Jom Sertai Forum Syoknyer Blogging

2 comments
TwitThis
Syoknyer Blogging

Blogging dah menjadi trend masa kini untuk semua orang selain daripada aktif di jaringan sosial seperti facebook, twitter, mahupun forum. Yang paling best bila dapat berforum sambil berblogging. Macam mana tu?

Di sini, aku nak perkenalkan korang pada sebuah laman Forum terbaru yang menghimpunkan semua blogger-blogger yang mesra di alam maya iaitu Forum Syoknyerblogging yang beroperasi di syoknyerblogging.com

5 Sebab kenapa Blogger perlu Join Forum Syoknyerblogging

1. Forum SB menghimpunkan blogger yang senior, mesra, dan bersedia memberi tunjuk ajar kepada semua.

2. Dengan menyertai Forum SB, jaringan persahabatan anda akan lebih bagus. Anda akan dapat lebih ramai kawan.

3. Di SB, anda dapat bertukar-tukar pendapat dengan rakan-rakan di samping mengetahui isu-isu terkini.

4. Boleh menyelesaikan masalah-masalah yang melibatkan blog anda kerana kesemuanya memang mesra dan sedia membantu.

5. Menambahkan pelawat ke blog anda. The more the merrier! Semakin ramai anda ajak kawan-kawan anda join, semakin bertambah bilangan pelawat blog, meningkatkan pendapatan blogging anda

Jangan Lupa Sertai Kontest SyoknyerBlogging di http://syoknyerblogging.com/showthread.php?tid=452 hadiah menaik menanti anda. :)

Sumber: cikgudahlia.com

Lelaki lebih banyak daripada Perempuan Di Malaysia

22 comments
TwitThis
PUTRAJAYA - Malaysia kini mempunyai 27,565,821 penduduk dengan lelaki melebihi wanita pada nisbah 105:100.
Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Tan Sri Nor Mohamed Yakcop berkata, statistik itu berdasarkan laporan kiraan permulaan Banci Penduduk dan Perumahan Malaysia 2010.
Katanya, penduduk lelaki kini adalah 14,112,667 orang dan wanita 13,453,154 orang.
"Purata kadar pertumbuhan penduduk tahunan dalam tempoh 2000 hingga 2010 ialah 2.17 peratus, menurun berbanding 2.60 peratus dari 1991 hingga 2000," katanya.
Beliau berkata demikian ketika mengumumkan laporan itu pada sidang akhbar di sini semalam.
Turut hadir ialah Ketua Pengarah Jabatan Perangkaan, Datuk Wan Ramlah Wan Abdul Raof dan Timbalan Ketua Perangkawan (Program Sosial/Demografi), Ismail Yusoff.

Seyes cm xpercaya je report ni. Selama ni nampak pompuan je ramai giler. Kemana agaknya semua lelaki menghilangkan diri? curius? ingin  tahu? what the.. ? hah? lol? opocot? yeke ni? wuts?

Info : Kosmo

Blog Baru Lagi

6 comments
TwitThis

Salam, sy memohon maaf kerana sering kali menukar blog. Masuk ni dah berpuluh puluh blog sy buat. Untuk pengetahuan, kenapa sy telah berpindah dari mtastudio.blogspot.com kepada syoknyerblogging.blogspot.com dan domain thalhah.com dipindahkan kesini adalah kerana sy terlupa password email sy yang lama. Kebiasaan sy hanya harapkan browser ingat semua password sy dan terus auto login untuk memasuki mana2 web. Pada satu hari sy telah format laptop kerana diserang virus. Segala bookmark dan password dan semua data2 hilang. Adeh... sy tlupa sudah untuk backup segala bende sebelum format. Ini semua kerana geram yang amat terhadap virus tersebut. haha. Insyaallah ini adalah blog final sy. Sy sudah setkan supaya tdk lupa password lagi. :P
 

Twitter Blog Templates © Copyright by Thalhah Dot Com | Template by BloggerTemplates | Blog Trick at Blog-HowToTricks